De vloer speelt ook een belangrijke rol in het interieurontwerp en de individuele realisatie van eisen met betrekking tot de eigen vier muren. Als centraal, groot en zichtbaar element is de keuze van een geschikte vloerbedekking van dienovereenkomstig belang. Naast optische vereisten, moet u de praktische voordelen niet uit het oog verliezen. Moderne vinylvloer voldoet zonder problemen aan alle eisen.

Vinylvloer - Robuuste allrounder voor dagelijks gebruik

Vinylvloeren heeft tegenwoordig weinig te maken met de bekende vinylvloer uit de vorige eeuw. Dit is een moderne, aantrekkelijke vloer in indrukwekkende kwaliteit en duurzaamheid. Vooral in directe vergelijking met laminaat en Co., zijn veel van de vloeren veel robuuster en resistenter. De oppervlakken van vele vloeren zijn ongevoelig voor krassen, zelfs met de ruggen van meubels en Co. hoeft u zich geen zorgen te maken over de vloer.
Dankzij de zeer speciale uitstraling zijn de vinylvloeren bijna universeel toepasbaar en overtuigen in de meeste kamers met een aantrekkelijk ontwerp en de bovengenoemde eigenschappen. Een zeer speciale rol wordt gespeeld door de vinyl vloertegels.

Duurzame vinyltegels van hoge kwaliteit

De vinyltegels weten verschillende belangrijke eigenschappen in één oplossing te combineren. Op deze manier profiteer je als gebruiker in de eerste plaats van de bekende en populaire tegellook. In aanvulling op de populaire stenen look, maar je kunt op aanvraag ook veel andere varianten vinden.
De vinyltegels overtuigen niet alleen vanuit een optisch oogpunt, maar ook vanuit een functioneel oogpunt. De genoemde producten beschrijven immers ook de bijbehorende vorm. De vinylvloer is dan de vloer in de gewenste tegelvorm. Dit zijn individuele platen die beschikbaar zijn voor verwerking.

Op welke gebieden overtuigt deze speciale vinylvloer?

De toepassingen voor de moderne vinylvloer zijn in principe niet beperkt. Maar bovenal in de normale woonruimte speelt deze vloer zijn optische sterkte. De verschillende houtlooks en de vele variaties van de verschillende tegels weten hoe te behagen. Of het nu in de hal in de hal, in de woonkamer of zelfs in de slaapkamer is, de vinylvloer overtuigt langs de hele lijn. Dankzij het gestructureerde oppervlak maken veel van de aantrekkelijke vloerbedekkingen indruk met hun aantrekkelijke ontwerp, waardoor de klassieke vinylindruk al lang niet meer relevant is. Mede dankzij het brede scala aan optische opties, is de toepassing van vinyltegels vandaag individueel ontworpen. Hier vindt u onder andere populaire houtlooks, maar ook varianten met steenontwerp zijn niet ongewoon en genieten een grote populariteit bij de selectie.

Dankzij het robuuste ontwerp zijn de vinyltegels ook zeer geschikt voor gebouwen en omgevingen met zware belasting. Vanwege de speciale coatings aan de bovenkant zijn veel van de vloeren uit het brede assortiment ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. De badkamer of de gastenbadkamer is daarom niet alleen visueel zeer modern en zeer aantrekkelijk, maar tegelijkertijd goed uitgerust voor de komende jaren. Zelfs een grote hoeveelheid vloeistof veroorzaakt geen schade, de vloeren zijn volledig waterdicht als ze op de juiste manier zijn gelegd.
Profiteer van eenvoudige en snelle verwerking
Een van de andere grote voordelen bij het kiezen van een vinylvloer heeft betrekking op de daaropvolgende verwerking en installatie. Vooral in directe vergelijking met de klassieke tegel overtuigt de vinylvloer met een bijzonder eenvoudige, ongecompliceerde bediening. Dankzij dit is leggen meestal geen grote uitdaging, zelfs voor de minder ervaren vakman. Over het algemeen lijkt het leggen van vinylvloeren sterk op lamineren. Met een eenvoudig maar zeer efficiënt kliksysteem zijn de afzonderlijke tegels en elementen bijzonder sterk, en dit resulteert tegelijkertijd in een glad en effen oppervlak zonder merkbare verschillen. Een relatief eenvoudige snit en de veilige installatie, in veel gevallen zelfs zonder een extra isolatie van de vloer, overtuigen hier over de hele lijn en maken de vinylvloer tot een echte allrounder.