Keramisch mozaïek van de nieuwe trend

meer categorieën


We hoeven geen keramisch mozaïek te verbergen.

Ideaal voor: keuken, badkamer, wellnessruimtes, sanitaire ruimtes. Mozaïek van nieuwe keramische basismaterialen waarvan de materialen niet metaalhoudend zijn. Anorganische stoffen worden hier gebruikt. Verkrijgbaar in frisse en verkwikkende kleuren.

Oude stijl met nieuwe grondstoffen - het keramische mozaïek

Zelfs de oude Romeinen en Grieken gebruikten de schildertechniek van het mozaïek. In artistieke schilderijen, die vandaag de dag nog steeds zeer goed bewaard zijn, werd een artistiek voltooid werk gemaakt met kleurrijke tegels. De onderwerpen waren vaak van het dagelijks leven of verteld over heroïsche daden en veldslagen. Het mozaïek kwam naadloos in het moderne appartement: dalende prijzen door de hoge vraag, moderne en kosteneffectieve technieken en nieuwe, innovatieve materialen maakten de mozaïektegels betaalbaar voor alle huishoudens. Met het keramische mozaïek ervaart de oude technologie nieuwe aspecten.

Gekleurde tegels - de nieuwe trend in huis

Om artistieke schilderijen te produceren, zoals in de oudheid, zijn er begaafde genieën nodig op het gebied van kunstnijverheid en kunst. Een modern keramisch mozaïek doet nauwelijks denken aan de klassieke schilderijen en voldoet nog steeds aan nieuwe ontwerpaspecten. Fascinerende contrasten en verschillende oppervlakken bieden verschillende opties om het beste uit elke kamer te halen. Tegenwoordig worden praktische vereisten door de industrie in overweging genomen. Zo zijn bepaalde keramische mozaïektegels geproduceerd met antislipeffect. Het keramische mozaïek combineert de esthetische en dagelijkse eisen van vele oppervlakken. Of het nu gaat om een ​​ligbad, een douchecabine, een wastafel of een toilet, het keramische mozaïek met veelzijdige tegels in verschillende maten en kleuren biedt onbeperkte ontwerpmogelijkheden.

keramische mozaïektegels

In het basismateriaal van keramische mozaïektegels zijn het anorganische niet-metalen materialen zoals steen, steengoed, steengoed en porseleincomponenten. Deze worden voorbereid, in de oorspronkelijke vorm van de gewenste tegels gebracht, gecoat, gedroogd en gebakken. Uiteindelijk zijn de tegels geglazuurd om ze nog sterker en waterdicht te maken. Verschillende kleuren worden gebruikt voor het keramische mozaïek. Uw eigen ideeën over het afgewerkte keramische mozaïek kunnen vrij worden ontwikkeld.

Vormen en oppervlakken

De tegels voor het keramische mozaïek zijn gemaakt in verschillende vormen vanwege de verschillende oppervlakken waarop ze worden aangebracht. Men maakt een onderscheid tussen het zogenaamde knopmozaïek met ronde tegels, voor gebogen en afgeronde oppervlakken en de klassieke vierkante keramische mozaïektegels. Verschillende maten kunnen worden gecombineerd voor het speciale effect. Klassieke combinaties vinden plaats in twee primaire kleuren en vervullen een bijzonder mooi, minimalistisch effect. Er zijn ook speciale vormen voor het individuele keramische mozaïek, die afwijken van de vierkante afmetingen.
De keramische mozaïektegels worden afzonderlijk of als net verkocht. Als een netwerkversie hangen de afzonderlijke tegels samen op een basis, worden ze als een eenheid naar de muur gebracht en aan het eind gepleisterd. Het keramische mozaïek wordt in alle kamers gebruikt, of het nu gaat om een ​​hygiënisch oppervlak in de badkamer, een stijlvolle vloer in de keuken of als een keramisch mozaïek voor de muur - gevarieerde oppervlakken bereiken overal hun effect.

Ceramic Mosaic Tile - Soms is de selectie moeilijk

De vele mogelijkheden roepen soms de vraag op of het klassieke tweekleurige ontwerp mooier is dan de frisse variant met verschillende kleuren. In veel ontwerpvoorbeelden kunnen de effecten van verschillende gekleurde tegels worden geraden. In het geval van onduidelijkheid, helpt het gekleurde stukjes papier op het gewenste oppervlak te plakken en ze daar een paar dagen te laten staan. Na enkele combinaties is het zeker welke variant het mooiste is en welke na een korte tijd verstoort.