Mozaïektegels combineren individueel kamerontwerp

meer categorieën


Mozaïektegelmix

Het mozaïek is sinds de oudheid een zeer populaire vorm van artistieke decoratie. Tal van dergelijke kleurrijke stenen werken zijn ons bekend uit Pompeii en andere archeologische vindplaatsen. Ze hebben de tijd beter overleefd dan andere artistieke werken van de mens. Een mozaïek van tegels straalt altijd een waarde uit. Een mozaïekmix van glas en marmer, bijvoorbeeld, of een materiaalmix van natuursteen en glassteen creëert spannende oppervlaktestructuren en geeft een kamer warmte en individualiteit. Tegelmozaïeken zijn een versiering voor een breed scala aan kamers. Ze zijn niet alleen ideaal voor badkamers en keukens, maar ook voor woonkamers, kantoren en allerlei soorten binnen- en buitenruimtes.

Uitzonderlijke mozaïekmix voor een individueel kamerontwerp

De materiaalmix van tegels kan heel anders worden samengesteld. De combinatie van zeer verschillende materialen resulteert altijd in buitengewone oppervlakken. Een mozaïek van gele natuursteen en koperkleurig metaal ziet er bijvoorbeeld natuurlijk, warm en toch avant-garde uit. Een mozaïek van lichtgrijze natuursteen en glastegels in heel verschillende blauwtinten, aan de andere kant, ademt de frisheid van de lucht en de zee uit. De combinatiemogelijkheden zijn gevarieerd en altijd uniek. De toepassingsgebieden van dit prachtige en hoogwaardige wandontwerp zijn ook. De tegelvormen bieden ook verschillende ontwerpopties. De tegelprofielen, eindprofielen en vloerprofielen zorgen ervoor dat een dergelijke mozaïekmix op een groot aantal verschillende plaatsen kan worden toegepast. Dankzij speciale tegelrails of trapneuzen kunnen de op matten aangebrachte tegels permanent en stabiel op ongebruikelijke plaatsen worden bevestigd. Overigens komt het woord mozaïek van het Latijnse woord Musaicum. In figuurlijke zin betekent dit "werk gemaakt voor de Musen". Je moet altijd creatief en artistiek zijn bij het kiezen van je eigen muur- of vloermozaïek.

Spannende materiaalmix voor verschillende oppervlakken en ruimtes

De opwindend mooie combinaties van materiaal en vorm zijn geschikt voor zeer verschillende oppervlakken en ruimtes. Het mixeffect maakt iets heel bijzonders van elk ontworpen oppervlak. Een tegeloppervlak van kleine, donkere, bijna zwarte natuursteenvierkanten bijvoorbeeld, wordt optisch losgemaakt door de introductie van rode glastegels. De rode glazen vierkanten creëren lichteffecten en creëren het effect van een kunstwerk. Een mozaïek, waarin goudkleurig glas en metalen tegels van verschillende afmetingen zijn gecombineerd, heeft ook een zeer nobel effect. De combinatiemogelijkheden zijn zeer divers en je kunt je eigen creativiteit de vrije loop laten in de selectie. Er zijn ook heel verschillende tegelvormen. Naast vierkante en rechthoekige vormen van verschillende formaten, vindt u ook zeshoekige en ovale tegels. Zeshoekige vloer- of wandtegels creëren een honingraatlook. Ook uniek zijn de ovale tegels die de vloer of de muur bedekken als kale, kiezelige en gepolijste rivierkiezelstenen. Het materiaal voor tegels varieert van klassiek keramiek, steen, glas, porselein en aardewerk tot hout.

Met een mozaïek kunt u kamers aanpassen

De vormen en materiaalmix van de fantasievol ontworpen tegelmatten zorgen ervoor dat ruimtes individueel kunnen worden ontworpen. Het leggen en bevestigen van de matten is eenvoudig en kan door leken gedaan worden. Een materiaalmix is ​​altijd inspirerend en geeft een kamer een eigen karakter. Een mozaïekmix geeft een verscheidenheid aan kamers een levendigheid die niet kan worden bereikt met geschilderde of behangen wanden. Kies voor een mozaïekmix tussen de combinaties van glas, natuursteen, metaal of porselein om iets heel speciaals uit je eigen vier muren te maken. De natuurlijke materialen van een dergelijk mozaïek werken goed met houten en stenen vloeren en ook met tapijten. U kunt ruimtes visueel vergroten of speciale vierkanten en nissen maken. De oppervlakken van de mozaïeken zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Zelfs in sanitaire ruimtes of keukens is een dergelijke mozaïekmix bestendig en resistent. In woonkamers kun je een heel eigen, exotische sfeer creëren met een materiaalmix. Afhankelijk van het type mozaïek, kan de gecreëerde sfeer mediterraan, rustiek of van eenvoudig tot koel, elegant zijn.