Natuurstenen mozaïek gemakkelijk te reinigen en ongevoelig

meer categorieën

Tegels van natuursteenmozaïek

Zelfs in de oudheid werden natuursteen mozaïeken en tegels gebruikt om oppervlakken artistiek te maken in tempels of andere objecten. In die tijd werd het marmer gedolven in steengroeven en afzonderlijk op het te bewerken oppervlak aangebracht. Tegenwoordig wordt het materiaal verkregen voor het natuursteenmozaïek of de tegels met het waterstraalsnijproces. Dit proces is computergestuurd en daarom absoluut nauwkeurig en zacht voor materialen. Op veel plaatsen is het natuurstenen mozaïek verlijmd met zogenaamde matten en uiteindelijk aangeboden als afgewerkte tegels.
 

Zelfs vandaag wordt marmer nog steeds vaak aangeboden als een natuursteenmozaïek of als een tegel.

Maar andere materialen zijn ook commercieel verkrijgbaar: antiek marmer, basalt, graniet, kalksteen, kwartsiet, leisteen of travertijn. Het antieke marmer heeft van de nood een deugd gemaakt, omdat marmer een relatief zacht materiaal is en vaak oppervlakkige beschadigingen heeft, deze werden opzettelijk nabehandeld. Hierdoor zijn deze tegels en stukken in natuursteenmozaïek eenvoudig te verzorgen en ongevoelig.
Basalt is een vulkanisch effusief gesteente gevormd door lava met lage viscositeit die snel afkoelt. Basalt is verkrijgbaar in verschillende grijstinten en is vaak verkrijgbaar als vloerbedekking als tegel of als natuursteenmozaïek. Tegel- of natuursteenmozaïek wordt beschouwd als de belichaming van zeer hard materiaal. Het resultaat is graniet van veldspaat en kwarts en behoort dus tot de magmatische plutonische rotsen. Het kleurenschema van Granite wordt gemaakt door de verrijking met verschillende mineralen.
De kalksteen is ook geschikt voor natuursteenmozaïek en tegels van dit type. Net als het marmer heeft het een relatief zachte structuur, maar verschilt het in de saaiheid van het oppervlak.
Kwartsiet is een hard natuurlijk materiaal dat buitenshuis als tegel- en natuursteenmozaïek uitstekend werkt vanwege de hoge milieu-impact. Slate is een van de afzettingsgesteenten met uitstekende splijteigenschappen. Daarom zijn ze ook erg goed als natuursteentegels en natuursteenmozaïek . In dit land worden ze vaak gebruikt in het ontwerp van daken en gevels. Travertijn of ook travertijnmarmer is een kalksteen die gedeeltelijk poreus is en wordt afgewisseld met holtes.
Voor de verwerking van het natuurstenen mozaïek of de tegels worden in de zuidelijke landen gevuld of vaak onbehandeld gebruikt.
 

De verwerkingsmethoden van de oppervlakken van de afzonderlijke materialen zijn complex:

Het oppervlak kan worden gepolijst, geschuurd of getuimeld. Het natuursteenmozaïek of de tegels worden verder bros verwerkt. Er is een natuurstenen mozaïek in verschillende vormen: vierkant, rechthoekig, als een natuurstenen mozaïek of als afgewerkte tegels in Riemchen-, staaf- of achthoekmotief. Bij het leggen van grotere oppervlakken met natuursteenmozaïek of als tegels, moet u in elk geval professionele hulp zoeken om eventuele oneffenheden in de vloer te compenseren.   Het natuursteenmozaïek is zeer divers in zijn verscheidenheid en ontwerpen en uiterst verschillend in materiaal en vorm. Ideaal voor: alle woonruimten, interieurs, commerciële ruimten, sanitaire ruimtes. De decoratiemogelijkheden zijn daarom ook grenzeloos. Antiek uitziende marmer en travertijn mozaïeken zijn hier vertegenwoordigd. Evenals uitzonderlijke marmer- of kalksteenmozaïeken, die u kunt leggen als vloertegel of wandtegel.