Keramische en steengoedmuurtegels

meer categorieën


Als het gaat om het aankleden, beschermen of zelfs decoreren van muren, kunnen wandtegels de ideale oplossing zijn. Met mooie tegels worden saaie wanden de echte blikvanger. Het hangt altijd af van het type wandtegels dat de gebruiker kiest. Goede tegels moeten een bepaalde dikte hebben, zodat ze niet te gemakkelijk breken. Maar ze mogen niet te dik zijn, anders nemen ze te veel ruimte in beslag. Een gezonde middelmatigheid is te vinden. Dit is niet moeilijk met de grote keuze aan wandtegels.

Ze zijn er in verschillende maten en natuurlijk met verschillende kleuren en patronen. Als je het leuk vindt, edel, kun je bereiken voor prachtig hoogglans tegels. Als kinderen in het huishouden zijn, wordt een matte tegel aanbevolen, omdat dit niet meteen elke vingerafdruk weergeeft. Het kan ook worden gecombineerd met verschillende wandtegels. Dit creëert aantrekkelijke patronen die zeker niet iedereen heeft.


Wandtegels

Ze zijn beschikbaar op aardewerk, aardewerk, aardewerk of porselein. Men kan mozaïektegels verkrijgen, kan wandtegels assembleren, zelfs als kleine of middelgrote mozaïek en zelfs wandtegels van porselein worden verwerkt. Gemeenschappelijk voor alle wandtegels zijn de voegen en dat deze niet langer alleen maar grijs hoeven te zijn, is bij elke thuisbouwer al lang bekend.
 

Hoe vind ik de juiste wandtegels ?

De juiste wandtegels voor de bijpassende wanden houden niet alleen verband met de aard en het gebruik van de ruimtes waarin de muurtegels moeten worden geplaatst. Maar dit zijn het eerste om te onthouden. De meeste wandtegels worden traditioneel geïnstalleerd in de badkamer en in de keuken. In dergelijke ruimtes is het belangrijk dat de wandtegels water absorberen en gemakkelijk te reinigen zijn. Wie zijn wandtegels buitenshuis wil installeren of in ruimtes met hoge temperatuurschommelingen, die ervoor moeten zorgen dat de wandtegels weinig water opnemen, dus niet reizen bij koud weer.
De grootte en helderheid van de kamers bepalen ook welke wandtegels zijn gekozen. Grote kamers kunnen grote wandtegels weerstaan, maar wie op zoek is naar wandtegels voor kleine donkere kamers, moet de voorkeur geven aan kleinere patronen en lichte wandtegels. Wanneer deze belangrijke problemen worden opgelost, is het eindelijk tijd om het patroon en het materiaal te kiezen dat u wilt voor de nieuwe wandtegels.
 

Keramiek is niet alleen keramiek

In badkamers en keukens worden voornamelijk eenvoudige keramische wandtegels gebruikt. Maar steentegels zijn goed geschikt als wandtegels in natte ruimtes. Ze bestaan ​​uit drooggeperst keramiek, dat water goed kan opnemen. De steengoedmuurtegels zijn bedekt met een glazuur, dat zowel transparant als ondoorzichtig kan zijn. Verder kunt u kiezen tussen glanzende, matte of semi-matte wandtegels.
Bijzonder goed zijn porselein steengoed wandtegels. De keramiek, die hier werd gebruikt voor de productie, bestaat uit bijzonder fijne bewerkte grondstoffen. Het is erg dicht verbrand, dus je moet er tijdens de installatie voor zorgen dat de mortel of het klevende hoge plastic wordt getemperd. Porseleinen steengoed wandtegels zijn erg hard en hebben een dicht oppervlak. Ze zijn zowel gekleurd ongeglazuurd als geglazuurd. Deze wandtegels absorberen slechts heel weinig water en zijn daarom uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis.
Een van de mooiste toepassingen van wandtegels is zeker het mozaïek. De specialist maakt onderscheid tussen medium mozaïek en klein mozaïek. Het is altijd een kunstwerk samengesteld uit kleine tegels, die zowel op de muur als op de vloer kunnen worden gemonteerd. Tegels worden in de regel gemaakt van steengoed, meer zelden porseleinen aardewerk of steengoed. Vaak worden deze kleine tegels aan een rooster vastgelijmd voor eenvoudige installatie. Een mozaïek is altijd een blikvanger en ziet er erg nobel uit, vooral in verband met grote tegels. Trouwens, niet alleen in de badkamer of in de keuken. Zelfs op buitenmuren is zo'n mozaïek van wandtegels een lust voor het oog.
 

Dus loopt er niets uit de hand

Hoewel het nog steeds raadzaam is om grijze naden voor de vloer te gebruiken, zijn er veel opties voor wandtegels. Maar let op, alleen wie zijn wandtegels gekleurd, moet er op letten dat er zo min mogelijk verschillen in de voegbreedte zijn. Hier is nauwkeurigheid vereist en ordelijk werk.